Blogin synnystä

Idea blogin perustamiseen syntyi siitä, kun me avattiin kaapissa odottanut valkoviini. Tein sen, mitä en ollut koskaan aiemmin kotona tehnyt: pyörittelin ja haistelin kyseistä viiniä ja pohdiskelin tuoksuja ennen kuin annoin itseni hyökätä makujen kimppuun. Alkon viinikurssi oli tehnyt tehtävänsä. Mieleeni tuli, että jos me ryhdytään näin analyyttisiksi viinien kanssa, niin miksei pykättäis samalla pystyyn blogi, jossa voitaisiin kertoa meidän kokemuksista.

Tästä lähtien ei siis riitä, että viini on hyvää, pahaa tai ihan ok:ta. Aiotaan tutustua aiempaa paremmin rypäleisiin ja viinialueisiin, katsella tarkemmin happojen ja sokereiden määrää sekä haistella maistelun lisäksi. Maku ja haju kulkevat käsi kädessä, kyllähän se tiedetään, joten mistään turhasta snobbailusta on kenenkään turha puhua. Vasta sitten, kun ostetaan viinilaseja eri rypäleitä varten, meille saa tulla huomauttamaan, että onkohan toi nyt ihan tarpeellista.

Opiskelijoita kun ollaan, blogi keskittyy lähinnä alle kymmenen euron viineihin. On se yhdeksänkin euroa meille jo aika paljon. Vaikka ollaankin punkkuihmisiä, yritetään jatkuvasti metsästää myös hyviä valkkareita juotavaksi. Rosé- ja kuohuviinit jäävät todennäköisesti marginaaliin.

Blogin nimi tulee erään Ilkka Jaakkolan oivalluksesta, jonka hän aikoinaan mulle kertoi. Kun Hannasta vaihtaa tavut toisinpäin, syntyy sana "nahan." Juhasta tulee samalla tavalla "haju." Ja mikäpä olisikaan parempi tapa hyödyntää tätä väännöstä kuin pistämällä se viiniblogin nimeksi, sillä kuvaillaanhan punkkujakin toisinaan nahkamaisiksi. Nokkelaapokkelaa, eikö totta!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti